Анотація: «Технологія молока і молочних продуктів» - одна з профілюючих дисциплін для набуття знань студентами з спеціальності «Зберігання, консервування та переробка молока і молочних продуктів». Навчальна дисципліна включена в Державний кваліфікаційний екзамен.
Від знань залежить рівень кваліфікації молодших спеціалістів, їх уміння використовувати набуті знання в умовах промислового виробництва.
Також розкривається значення теми:
-при вивченні інших тем і навчальних дисциплін. Особливе значення має дана тема для вивчення н.д. «Технологічне обладнання галузі», яка вивчає обладнання на якому виготовляють кисломолочних продуктів;
-при проходженні практик технологічної та переддипломної, під час яких необхідно закріпити теоретичний матеріал, опрацьований у коледжі.
-при написанні курсової роботи з н.д. «Технологія молока і молочних продуктів»